Foto: BILDBYRÅN

Northug petas som norskt OS-ankare

Uppdaterad
Publicerad

Det är över 100 dagar kvar till OS i Pyeongchang.

Men redan nu har norska landslagstränaren Tor Arne Hetland bestämt sig för att köra Finn Hågen Krogh som avslutare i herrarnas stafettlag.

– Krogh kommer att köra sista sträckan. Han visade att han är vår bäste förra vintern, säger Hetland till NRK.

I Norge har det spekulerats i vem som blir OS-ankare på herrsidan. Petter Northug, Johannes Hösflot Klaebo och Finn Hågen Krogh har alla nämnts som starka kandidater.

Men nu kan det sluta spekuleras, meddelar Hetland.

– Hela Norge såg VM-stafetten i Lahtis, och det Finn gjorde var i alla fall bra nog för mig. Han har levererat gång på gång, säger Hetland till NRK.

Krogh öppnar för Northug

Därmed petar den norske landslagstränaren Northug – som varit en viktig kugge i rollen de senaste tio åren. Det beslutet är något som inte ens Krogh själv vill spika helt och hållet.

– Man ska aldrig räkna bort Petter, han är lurig. Det kan vara så att han är i toppform till OS. Om han är i form får vi ta ett snack om vem som ska vara ankare och vem som eventuellt ska köra tredje sträckan, säger Krogh till NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.