Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Max Novak ute efter revansch: ”Har lite frustration att ta ut”

Uppdaterad
Publicerad

Max Novak var elva i den individuella premiären av Ski Classics förra helgen.

Inför lördagens 36 kilometer långa lopp La Venosta har han högre mål.

– Klart jag har lite frustration att ta ut nu efter förra helgen som inte blev som jag hoppades på. Men jag har bra minnen här ifrån, säger Novak.

Max Novak var bäste svensk i loppet La Venosta ifjol, då på fjärdeplats 44 sekunder bakom segrande Tord Asle Gjerdalen.

Årets bansträckning är helt annorlunda mot den ifjol – nu väntar ett varvlopp på totalt 36 kilometer. Ett rejält kraftprov på närmare 2 000 meters höjd.

– Just här är det ganska trögt i snön också så det blir ännu en dimension. Man får ingenting gratis och går man över någon viss gräns så tar det lång tid att hämta sig, om man ens gör det. Jag kommer bara försöka hålla mig i täten och inte lägga mig bakom någon som blockar, säger Novak.

Emil Persson kommer till La Venosta med den gula ledarvästen efter seger förra helgen i Bad Gastein. Han håller dock ganska låg profil inför start men är precis som Novak ute efter en egen revansch i de italienska bergen.

– Jag har inte tyckt om den där dalen, jag har inte åkt något bra där tidigare men då ska jag väl ta revansch till i år. Det blir nog ett ganska likt race som senast, det är en ganska trång varvbana, så det blir nog intensivt. Blir att ligga långt fram och bevaka det som händer och sker.

SE MER: Emil Persson om taktiken

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Mästaren inleder sin säsong

Fjolårssegraren i Ski Classics, Andreas Nygaard, missade förra helgens tävlingar på grund av sjukdom men norrmannen är redo för start nu.

– Jag gläder mig väldigt mycket att få tävla. Nu har jag varit här nere i tre veckor så man blir lite rastlös av att bara vara på hotellrummet och träna. Så det blir skoj att tävla.

Nygaard tippar ett stenhårt lopp.

– Jag tror det blir en brutal start, nästan som att gå en tremil i norska eller skandinaviska cupen. Det är en varv bana som bara går upp och ned hela vägen. Så jag tror det blir ett hårt lopp, säger Nygaard till SVT Sport.

SVT sänder lördagens lopp med start 8.00 i SVT2/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.