Avslöjar: Nya längdchefen smygstartar jobbet redan nu

Uppdaterad
Publicerad

Officiellt börjar Daniel Fåhraeus sina nya roll som längdchef 1 april. Men SVT Sport kan avslöja att han redan nu påbörjat sitt arbete och jobbar två dagar i veckan.

– Alla dagar jag kan få är värdefulla för att jag ska kunna jobba mer effektivt, säger Fåhraeus till SVT Sport.

Nyheten om att Daniel Fåhraeus tar över som ny längdchef rapporterades i mitten av januari. Tanken var att han skulle påbörja sitt nya jobb den 1 april och att han i början skulle lära känna sina nya kollegor genom att ”praoa” i bland annat Falun i helgen.

– Första prio blir att gå in i vallabussen, koka kaffe och träffa folk på kansliet, sade Daniel Fåhraeus till SVT Sport då.

Men SVT Sport kan nu avslöja att Fåhraeus redan nu hoppat på sitt nya jobb och jobbar två dagar i veckan med sina nya uppgifter.

– Det är jätteviktigt att han kommer in redan nu, det gör att han kommer kunna ta rätt beslut längre fram, säger Mathias Fredriksson.

Fåhraeus är glad att ha kommit igång lite smått redan nu.

– Alla dagar jag kan få är värdeulla för att kunna jobba mer effektivt. Men samtidigt får man inte springa för fort fram för det gäller ju fortfarande att ta bra beslut, säger Fåhraeus till SVT Sport.

Arbetet med ny landslagschef är igång

Framför allt handlar det om att sätta sig in i organisationen genom att bland annat vara ute på tävlingar och träffa folk. Fåhraeus är också redan nu delaktig i alla beslutsprocesser framåt. Han har även, tillsammans med förbundsdirektören Ola Strömberg, sista ordet i tillsättningen av posten som landslagschef.

– Att han börjar redan nu gör att det blir på riktigt. Det är två tjänster som är väldigt centrala som det inte funnits några personer på, så det vore märkligt om det inte hade märkts. Men i och med att landslagschefen kommer bli Fåhraeus närmaste man är det rimligt att han är involverad i den processen, säger Fredriksson.

Fåhraeus medger att tillsättande av en ny landslagschef är en prioritering.

– Arbetet är igång och vi har ställt ett antal frågor ganska brett inom organisationen för att ta fram vad som är viktigt i just den här rollen, erfarenheter och egenskaper. Vi ska snart sammanställa för att få fram en kravprofil.

SE MER: Charlotta Kalla är superglad över den nya längdchefen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.