Nicole Schmidhofer kraschade illa under störtloppet i Frankrike. Foto: BILDBYRÅN

Nytt besked efter otäcka kraschen: Karriären kan vara över för Nicole Schmidhofer

Uppdaterad
Publicerad

Nicole Schmidhofer kraschade otäckt under störtloppet i Val d'Isère och säsongen var över för österrikiskan. Nu kommer tyngre besked.

”Om en karriär på elitnivå fortfarande är möjlig är väldigt oklart för tillfället”, säger Michael Plecko, läkare på sjukhuset i Graz, Österrike.

Det var under störtloppet i Val d'Isère i fredags som den otäcka olyckan fram framme. Nicole Schmidhofer fick ett felskär och skar rätt igenom skyddsnätet och ut på andra sidan där hon blev liggande.

Nu står det klart att 31-åriga österrikiskan kommer att vara tvungen att genomgå flera operationer efter kraschen – och att knäskadan hon ådrog sig i vänster knä är allvarligare än vad man först trodde.

– Både främre och bakre korsband är av så det var en allvarlig skada, men vissa blodkärl och nerver har klarat sig, säger Michael Plecko, läkare på sjukhuset i Graz, Österrike.

Men Schmidhofer själv är hoppfull trots det tunga beskedet.

– Jag vill åka skidor igen, kanske om åtta månader. Det är vad jag sagt till läkarna, säger hon enligt ORF.

Det är inte första gången oturen är framme för Schmidhofer, som vann störtloppscupen 2019. För fyra år sedan slet hon av det främre korsbandet i högra knäet samt inre och yttre menisken.

KLIPP: Här kraschar hon rakt igenom nätet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.