OS i fara för mesta mästaren

Här bryter Marcel Hirscher benet

Sexfaldige världscupsegraren Marcel Hirscher har brutit foten och blir borta minst sex veckor. OS i Sydkorea som startar i februari kan bli utan storstjärnan.

Alpinstjärnan Marcel Hirscher har brutit vänstra fotleden under ett träningspass på glaciären Mölltaler i Kärnten, Österrike. Enligt AP flögs Hirscher till ett sjukhus i Salzburg och han kommer att vara gipsad i sex veckor.

Med mindre än sex månader kvar till OS i Pyeongchang, Sydkorea, kommer skadan högst olägligt för storstjärnan. Träningspasset när han skadades, ska ha varit ett av hans första på snö inför kommande säsong.

Historisk Hirscher

Österrikaren blev historisk i vintras när han tog sin sjätte totala världscupseger i rad. Han har fyra VM-guld och i OS i Sotji 2014 vann han silver i slalom men han saknar fortfarande ett OS-guld.

”Dags för en paus”

På sin facebooksida har Hirscher själv lagt ut en film på när han kraschar och på twitter skriver han att det är dags för en paus.

Mästarnas mästare

Marcel Hirscher är rankad etta i världen.
2015 blev han historisk när han vann den totala världscupen för fjärde året i rad.
I vintras utökade han sin samling till sex raka totala världscupsegrar.
Hirscher har dessutom vunnit nio VM-medaljer varav fyra guld.

OS i Pyeongchang i Sydkorea pågår 9-25 februari.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.