Myhrer har stora problem inför VM. I dag blev det en tidig urkörning för svensken som har ryggproblem. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Ryggskadad Myhrer körde ur – oroande inför VM

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer som slitit med en skadad rygg en tid körde ur tidigt i Kitzbühels tekniskt svåra slalom och det ser mörkt ut inför VM som står för dörren.

– Jag ville ge det ett försök. Det tar emot att ställa in men jag kände från början att det inte svarade. Jag får göra upp en plan med våra läkare och kanske stå över några tävlingar. Det är ju VM som är målet och med mina poäng borde det räcka för att få starta topp 15, säger Myhrer till TV12. Men känslan är inte bra.

– Jag går runt och haltar och känner mig gammal.

Redan vid den första mellantiden efter tolv sekunder var svensken 0,63 efter och sedan flög han ut över en kam. Han gjorde inget försök att parera.

Den svåra banan krävde många offer, däribland suveränen Henrik Kristoffersen.

Chansade med att starta

Redan före start var Myhrer nedstämd.

– Det känns så där och det är ryggen som spökar. Jag har fått behandling men så drog det till igen på uppvärmningen, sa Myhrer.

– Det känns tungt när man inte kan träna ordentligt och att kroppen inte svarar, funderade Myhrer för TV12.

VM-orten St Moritz är annars något av ett favoritställe för Myhrer som vann slalomen i världscupfinalen där förra våren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.