Foto: Bildbyrån

Ryskt i topp när Hellner slutade 22:a

Uppdaterad
Publicerad

Sergej Justjugov tog hem 15 km fristil på herrsidan vilket var hans första för säsongen och den andra världscupsegern i karriären. ”Vad det skiftar för honom”, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Det blev rysk seger på 15 km fristil där Sergej Justjugov visade klass och tog hem sin andra världscupseger i karriären.

– Han hade bra glid och åkte bra utför men i han var sliten i Mördarbacken och fick släppa. Men när de andra bromsade där uppe fick han en ny chans och tog den, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

Vinterstudion

Tvåa kom italienaren Francesco De Fabiani (+0.3) – sedan var det trippelt norskt: Martin Johnsrud Sundby, Niklas Durhaug och Finn Håågen Krogh.

Petter Northug slutade tia.

”Bådar gott”

Bäste svensk blev Marcus Hellner som slutade på en 22:a plats.

– Kroppen känns faktiskt bra. Det är väl ingen jättebra placering men jag låg väldigt bra med däruppe, säger Hellner.

– Jag hade inte riktigt flyt med positioneringen på slutet, jag var pigg och kände mig stark, så hade jag fått hålla positionen som jag hade i mördarbacken så tror jag att jag hade kunnat vara med och fajtas om lite bättre placeringar.

Även kommentationerna var positiva.

– Hellners placering är bra. Helhetsintrycket är bra, det är klart positivt, säger SVT:s kommentator Jacob Hård.

– Sättet han tar banans jobbiga partier bådar gott, fyller Anders Blomquist i.

”En liten kamelriddare”

– Det är fortsatt en ökenvandring för det svenska herrlandslaget. Det är ingen som är på väg mot världstoppen, men Hellners insats visar att han är en glad liten kamelriddare som kanske kan leda Sverige mot toppen igen, säger Blomquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet