Foto: SVT

Samuelsson är redo att ta steget mot världseliten

Uppdaterad
Publicerad

Den gångna säsongen blev skidskytten Sebastian Samuelsson årets rookie i världscupen, efter ha varit den som tagit flest poäng bland nykomlingarna.

– Det kändes hedersamt och man blev stolt över sig själv, säger han till SVT Sport.

Sebastian Samuelssons debutsäsong i världscupen blev en succé. En 13:e plats som bästa placering men hela 12 tävlingar där han tog poäng, vilket resulterade i priset årets rookie.

I ett steg mot toppen väljer nu 20-årige Samuelsson att flytta till Östersund.

Vinterstudion

– Flera andra landslagsåkare bor redan här och förbundet med all dess personal utgår från Östersund så det känns som ett bra steg att ta, säger Sebastian Samuelsson.

Sebastian som har ett guld och ett silver från ungdoms-OS 2015. Den kommande säsongen är ett OS-år men Samuelsson känner inte press att prestera där.

– Det blir mer ett mästerskap för att se och lära. Det får ta den tid det tar att nå eliten men man vill ju själv att det ska gå väldigt fort men ibland är det svårt att skynda långsamt men det är så man måste göra, säger Sebastian Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet