Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Norska kuppen mot Sverige: ”Gått överstyr”

Samuelsson om de norska skämten: ”Gått överstyr”

Uppdaterad
Publicerad

Det norska vallateamet hos skidskyttarna har gjort det till en grej att driva med det svenska laget efter framgångsrika tävlingar. Det uppskattas inte av det svenska laget.

– Det har gått överstyr, säger Sebastian Samuelsson till NRK.

De norska vallarna har under fniss och skratt smugit fram till den svenska vallabussen och sprutat ner den med champagne och samtidigt spridit ut den med en borste, så en kladdig beläggning bildats.

– De har fått luft under vingarna. Jag har följt dem på Instagram men nu ska jag avfölja dem, det har gått överstyr och det är inte roligt längre men tar vi en stafettmedalj vid VM i Oberhof ska vi slå tillbaka stenhårt, säger Samuelsson och kan inte hålla tillbaka ett leende.

”De är lite mindervärdeskomplex”

I det svenska vallateamet tror man att den norska uppmärksamheten handlar om mindervärdeskomplex.

– Jag tror att det är lite avundsjuka, i alla fall på vår bjässe (till vallabuss), säger den svenske vallachefen David Larsson och flinar stolt åt den fina svenska bussen.

Bland de norska aktiva är man inte helt bekväm över utvecklingen.

– Jag är lite rädd att det kommer att gå ut över oss idrottare och saker och ting kan förändras väldigt snabbt. Nästa gång kan det vara vi som hamnar i straffrundan och då kommer det här att bita oss i röven, säger Tarjei Bö.

KLIPP: Förra våren stod det norska teamet för en kupp mot Sveriges skyttetränare (14 mars 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.