Sara Hector vad skadedrabbad under 2016. Nu är hon laddad för revansch. Foto: Bildbyrån

I år tänker Hector vara med från början

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector kom in i förra säsongen först efter nyår, efter att ha varit borta drygt ett år på grund av skada. I år är hon med från början, när världscupen drar igång i helgen i Sölden.

– Det känns som jag åker bättre tekniskt än vad jag gjort tidigare. Jag har nog aldrig känt mig så här redo inför Sölden tidigare, säger Sara Hector till SVT Sport.

Sölden är traditionsenligt platsen där den alpina världscupen drar igång sin säsong i slutet av oktober. Tävlingarna avgörs på 3000 meters höjd på Rettenbachglaciären med storslalom, damer på lördagen och herrar dagen därpå.

Senast Sara tävlade här var för två år sedan, då hon slutade sjua. I nästa storslalom, i Aspen, blev hon åtta och sedan kom tävlingen i Åre där hon kraschade, skadade sig, och blev borta från världscupen i drygt ett år.

Nu är hon glad att få vara med från början. En säsong som redan varit igång ett tag. I augusti var hon i Australien och Nya Zeeland och körde åtta tävlingar, vann hälften.

”En tuff backe”

Storslalomen i Sölden innehåller en tuff, lång brant och avslutas med en flack som det gäller att ha med sig fart ut på.

– Det är en tuff backe, jag har väl aldrig riktigt gjort någon superbra tävling här tidigare. Det är svårt att få till en snabb effektiv sladd i branten. Jag tränar på det, men tajmingen sitter inte riktigt än.

Sara Hector har tidigare också kört fart, men tog för några år sedan beslutet att i stället satsa på storslalom och slalom. Nu säger hon att hon inte helt stängt dörren till fartgrenarna.

– Men jag måste våga gå med full insats i fart om jag ska tävla i det. Och där är jag inte just nu. Men jag tycker det är kul att åka fart, avslutar Sara, och drar faktiskt lite på svaret när hon får frågan om det skulle kunna bli aktuellt redan den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.