Axel Lund Svindals säsong är över. Foto: Instagram/Bildbyrån

Säsongen över för Svindal

Uppdaterad
Publicerad

Den norske fartåkaren Aksel Lund Svindal avbryter säsongen efter att ha tvingats operera menisken, meddelar han via sociala medier.

34-årige Svindal har under säsongen dragits med ett ömmande knä, efter träningar i Wengen bestämde sig norrmannen för att operera sitt knä.

Vid operationen upptäcktes att menisken inte längre var fäst vid benen och nu får han se fram emot nästa säsong.

– Det finns stora chanser att bli mycket bättre nästa säsong, skriver han på sitt Instagram-konto.

– Han kommer inte att stå på skidor de närmaste sex månaderna, men inleder rehabiliteringen med en gång, säger Norges landslagsläkare Marc Strauss.

Svindal

Svindal leder för närvarande störtloppscupen före landslagsmannen Kjetil Jansrud.

SVT Sports alpine expert Tobias Hellman är inte överraskad av Svindals operation.

– Det såg ibland lite svajigt ut i vinter, han gjorde en del misstag som gjorde att man undrade hur det stod till. Det jag såg i super-G i Val Gardena till exempel, han kom lite ur linjen och hade svårt att ordna upp det, sånt brukar man inte se en åkare av hans dignitet göra annars.

Aksel Lund Svindal har varit skadad förr och får nu kämpa sig tillbaka igen, men Tobias Hellman tror inte att Svindals karriär är i fara.

– Fixar de menisken och sätter den på plats har jag jättegoda förhoppningar om att han snart kommer att vara med i matchen igen.

Även den amerikanske storstjärnan Ted Ligety missar resten av den alpina säsongen, meddelar han på Instagram. Ligety har ryggproblem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.