Mikaela Shiffrin tävlar inte i helgen. Foto: Bildbyrån

Shiffrin avstår helgens VC-tävlingar i St Moritz

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin står över helgens båda världscuptävlingar i super-G i St. Moritz. Anledningen är att hon inte kunnat träna fart i den utsträckning hon velat på grund av coronapandemin.

Den amerikanska alpingiganten har inte tränat för störtlopp eller super-G sedan januari, enligt det amerikanska förbundet.

”På grund av reserestriktioner med anledning av covid-19 har träningsmöjligheterna för fart för amerikaner varit obefintlig den här sommaren”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

”Vi får se hur det blir”

Det har sedan tidigare varit känt att Shiffrin inte tränat något annat än slalom sedan hennes pappa gick bort i början av året. Men hur hon skulle lägga upp sitt schema under säsongen 2020/21 har varit oklart.

– Jag har inte tränat något annat än slalom så vi får se hur det blir, sa amerikanskan till SVT Sport under slalomtävlingarna i Levi.

Shiffrin, som tog en andra- respektive femteplats i Finland förra helgen, förbereder sig nu för två storslalomtävlingar i franska Courchevel 12-13 december.

SVT sänder både lördagens och söndagens super-G-tävlingar från St Moritz.

KLIPP: Shiffrin lider med svenskorna: ”...men det här kommer hända fler gånger” (21 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.