Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikaela Shiffrin tog sin 80:e världscupseger då hon vann slalomen i Semmering. Foto: Edgar Eisner/Gepa Pictures/Bildbyrån

Mikaela Shiffrin tog 80:e världscupsegern i dubbla jubileum

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin gick ut med ett stort försprång och höll undan till sin 80:e världscupseger –  i Semmering, Österrike. Det var dessutom den 50:e i slalom.

– Jag har inte så mycket att säga om att det var 80:e segern, jag vet inte, säger Shiffrin.

Hon har bara Lindsey Vonn med 82 segrar och Ingemar Stenmark med 86 före sig i världscuphistorien.

Därmed tog 27-åriga Shiffrin, som fick kämpa och bara var 15:e i andra åket, en trippel i Semmering med två storslalomsegrar till dagens vinst i slalom på tre dagar.

– Paula hade ett fantastiskt race. Jag trodde att hon skulle vinna loppet när jag såg det från starten. Det är så speciellt att få dela pallen med henne. Det var en så lång väntan uppe vid starten, säger en tagen Shiffrin om att ha fått med sig landsmaninnan Paula Moltzan på pallen som tvåa i SVT:s sändning.

Moltzan hade tidigare varit femma som bäst i världscupen.

Boström Mussener tvåa i andra åket

Anna Swenn Larsson hade chansen att utmana om segern när hon gick ut som tvåa i andra åket. Hon hade det dock kämpigt och fick problem i de spår och gropar som bildats i banan och slutade sexa – bara 20:e i andra åket.

Det blev en fin svenskkväll i den österrikiska backen som lystes upp av elljus.

Hanna Aronsson-Elfman gjorde en miss i sitt andra åk men kom tillbaka starkt och slutade nia.

Sara Hector gjorde ett stabilt åk och kämpade sig ner som elva.

Moa Boström Mussener förbättrade personrekordet, var tidigare 26:a i den enda tävling hon tagit poäng, och slutade nu 17:e. 21-åringen var tvåa i andra åket där hon utnyttjade sitt fina startnummer som hon hade efter att ha varit 27:a i det första åket.

– Det var en fin laginsats av de unga svenska tjejerna med många poäng in på kontot, säger SVT Sports expert Johan Brolenius.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.