Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikaela Shiffrin vann dagens super-G-lopp i St Moritz. Foto: Thomas Bachun/Gepa Pictures/Bildbyrån

Mikaela Shiffrin tog första Super-G-segern på nästan tre år

Uppdaterad
Publicerad

Säsäongen 2018-19 vann Mikaela Shiffrin fyra super-G-tävlingar, och tog hem super-G-cupen.

Därefter har det gått tyngre i disciplinen, och hon har bara vunnit en sådan tävling.

Men i dag, nästan tre år sedan den senaste segern, var hon åter snabbast i en super-G-tävling.

– Det kändes riktigt bra, säger hon.

27-åriga Shiffrin hade sin i särklass bästa säsong i karriären 2018-19, då hon förutom den totala världscupen även vann slalomcupen, storslalomcupen och super-G-cupen.

Därefter har det gått tyngre, framför allt i super-G. Faktum är att hon bara vunnit en super-G-tävling sedan dess, i januari 2020.

Curtoni tvåa

Men i dag, i schweiziska St Moritz, var det dags igen. Där var Shiffrin tolv hundradelar snabbare än italienska Elena Curtoni, och Shiffrin fick åter fira en super-G-seger.

– Det kändes riktigt bra i backen. Det var inte enkelt, men jag älskar att åka i denna backe. Jag är väldigt nöjd med mitt åk och hur aggressiv jag var, sade Shiffrin i den officiella segerintervjun.

Shiffrin, som hade ett väldigt tufft OS förra säsongen där hon körde ur i tre av sex tävlingar och inte tog en enda medalj, utökar i och med segern sin ledning i den totala världscupen. Framför allt inledde hon säsongen väldigt bra, med dubbla slalomsegrar i fisnska Levi för en knapp månad sedan.

På herrsidan kördes det i dag en storslalom i Alta Badia. Där var svenske Mattias Rönngren inte bättre än 55:a i det första åket och får därmed inte köra vidare. Zan Kranjec, Slovenien, leder inför det andra åket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.