Pojkvännen om samtalet med Karlsson: ”Jag stod bara framför tv:n och skrek”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson ledde länge damernas 10 km. Då passade hon på att ringa ett videosamtal till pojkvännen William Poromaa från ledarstolen.

– Han skrek bara, säger 19-åringen och skrattar.

– Det var inte så mycket ord, hon var chockad. Hon sa mest bara ”William”, säger Poromaa som också är en lovande längdåkare.

När Frida Karlsson gick i mål på damernas 10 km på VM tog hon sensationellt över ledningen. Länge fick hon vänta i ledarstolen, och kunde se åkare efter åkare gå i mål utan att passerade henne. Då passade hon på att ha ett videosamtal med pojkvännen William Poromaa.

– Jag är fortfarande helt skakig. Jag skrek bara ”det ska inte gå”. Det finns inga ord, det är helt sjukt, säger Poromaa till SVT Sport.

18-årige Poromaa, också han en lovande skidåkare, satt hemma i lägenheten i Sollefteå. Inte ens han trodde att det skulle gå så här bra.

– Jag vet ju vad hon kan, men att hon ska utmana Johaug om guldet är helt sjukt. Jag stod bara framför tv:n och skrek.

Vad säger du om loppet då?

– Det kändes som att hon var inställd på hur hon skulle göra det. Hon öppnade kontrollerat och som helhet var det ett väldigt bra lopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.