Elvira Öberg segrade i Idre. Foto: TT Nyhetsbyrån

Elvira Öberg gick på knock och vann SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Tvåa igår med tre bom.

Överlägsen segrare idag med noll bom.

Elvira Öberg krossade motståndet när hon vann SM-guldet på kortdistans i Idre.

Elvira Öberg sköt snabbt, åkte snabbt och vann i överlägsen stil.

Öberg gick på knock och vann tävlingen med över minuten före italienskan Lisa Vitozzi – och storasyster Hanna var trea, hela två minuter och 15 sekunder efter Elvira.

Vinterstudion

Det var andra gången i karriären som Elvira Öberg sköt fullt på tävling med 20 träff av 20 möjliga.

– Jag är supernöjd. Jag är väldigt nöjd med hur jag vänder gårdagen till att skjuta fyra nollor i dag. Jag vet att jag har det i mig, och har en helt annan trygghet och jag är mest nöjd med att jag inte blir defensiv på skjutvallen, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

Öbergs form bådar gott inför världscuppremiären i Östersund.

– Jag upprepar gärna det här i Östersund. Jag hade inte kunnat få mycket bättre svar den här helgen, säger Elvira Öberg.

Men den som åkte snabbast av alla var ändå Stina Nilsson, som åkte fyra sekunder snabbare än Elvira Öberg i spåret. Nilsson hade dock fem bom och slutade tolva.

– I dag fick jag ut det jag ville i spåret. Det var en revansch för mig själv och jag är jättetrygg fysiskt. Jag har fem bom, men jag tror aldrig att jag skjutit bättre på en sådan här distans, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Resultat Idre kortdistans damer

1. Elvira Öberg

2. Lisa Vitozzi, +1.51

3. Hanna Öberg, +2.15

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet