Foto: Bildbyrån

Ponsiluoma vann kampen mot Samuelsson

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en riktigt spännande fajt i Idre mellan Sveriges och tävlingens två främsta namn.

Inför sista skyttet var det jämnt – och båda lyckades skjuta fullt. Kampen avgjordes på slutvarvet där Martin Ponsiluoma var starkast.

– Skönt att få ta Sebbe på ett SM, han har ganska många i rad, säger Ponsiluoma.

Sebastian Samuelsson, som vann gårdagen sprint, inledde dagen riktigt bra med fullt skytte på både det första liggande och det första stående men i det tredje skyttet kom sedan dagens två bommar.

–  Jag grämer mig över det skyttet men totalt sett är jag ändå nöjd. 90 procent i dag och 100 i går så det är bra, säger Samuelsson till SVT Sport.

Martin Ponsiluoma hade en bom i första stående och en bom i andra liggande.

Avgjordes i spåret

Två bommar vardera alltså och det hela avgjordes i spåret. Martin Ponsiluoma var snäppet vassare än Samuelsson och vann till slut med 7,6 sekunder.

–  Jag är väldigt nöjd med 18 träff. Fick jobba mycket med skyttet i dag men på sista försökte jag bara njuta och ta chansen att slå Sebbe. Det var riktigt kul, jag hörde inför sistavarvet att det var lika, säger Ponsiluoma om hur inspirerande det vara att fajtas om segern in i det sista.

Fick även ett SM-guld

Segern innebar, förutom en prestigevinst mot rivalen Samuelsson, även ett SM-guld då tävlingen räknas som svenskt mästerskap på kortdistans.

Samuelsson var inte allt för nerslagen efter att ha förlorat kampen mot Ponsiluoma utan ser mer på helheten i Idre.

– Jag hade inte räknat med att jag skulle matcha så här bra i spåret och även skyttet är jag nöjd med, säger Samuelsson.

Schweizaren Joscha Burkhalter sköt felfritt och blev trea.

Men trea i svenska mästerskapet blev Jesper Nelin som får ett SM-brons för sin fjärdeplats.

– Tre ettor det är helt okej. Det är en bra start att komma igång lite den här helgen. Så jag ska nog vara redo till världscupen om två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.