Teodor Peterson segrare i sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Teodor Peterson vann herrarnas sprint i Bruksvallarna, före Karl-Johan Westberg och Viktor Thorn.

– Det känns kul, säger Peterson till SVT Sport.

Thorn dominerade i kvalet och i kvartsfinalen men pressades av Teodor Peterson i semifinalen. I finalen var det återigen Peterson och Thorn, tillsammans med Karl-Johan Westberg gjorde upp om det. Och det var Peterson som var först in och höll undan till de två andra.

– Jag kände mig seg hela dagen fram till finalen, men där var det lite lugnare. Det var en avslutning som passade mig och det var viktigt att vara först in, säger Peterson till SVT.

Peterson passade även på att hylla sina motståndare och Sveriges bredd på sprintsidan.

– Det är många som visar att de är duktiga och imponerade i dag. Viktor gjorde det bra och det var flera andra som visar att de är på gång.

Viktor Thorn var nöjd med sin dag, trots tredjeplatsen.

– Helt okej dag. Jag såg inte att vi hade så stor lucka i finalen, då hade jag kört hårdare. Det känns bra att ha fått svar bra direkt. Jag känner att jag var som piggast i finalen, vilket är skönt, säger Viktor Thorn till SVT.

Vinnaren från i går, Calle Halfvarsson, knäckte staven, men lyckades ansluta till de övriga finalisterna. Halfvarsson tappade dock mycket kraft och slutade sexa i finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.