Visa alla (2)

Stenersen kördes iväg i ambulans

Publicerad

Torstein Stenersen kollapsade efter Sveriges första sträcka i skidskyttestafetten. Efteråt kördes han iväg med ambulans till sjukhus. –Han får stanna över natten för observation, säger landslagsläkaren Lykke Tham.

I Oberhof skrällde de svenska herrarna i rena rama Lützen-dimman när de oväntat vann. De tre första platserna är klara, men på förstasträckan står mellan  Martin Ponsiluoma, Peppe Femling och Torstein Stenersen.

En tung liggande serie med tre extraskott vägdes upp med en snabb ståserie och känning på täten. Men 15 sekunder bakom blev 1,10 och Sverige låg på plats 24 av 26. Efter målgång kollapsade Stenersen i målområdet och fördes iväg med ambulans.

Det är en försiktighetsåtgärd från svensklägret som vill kolla om han har en infektion i kroppen eller om han har fått i sig för lite vätska. Läkaren följde med till sjukhuset.

– Torstein var vid medvetande hela tiden och har piggnat till betydligt så här någon timme efter racet”, säger landslagsläkaren Lykke Tham, som följde med till sjukhuset, till Svenska skidskytteförbundets webbplats.

– Jag hann inte uppfatta så himla mycket. Jag stod där och väntade på honom. Men sen kom han aldrig riktigt och jag antog bara att han gav allt han hade och åkte så fort han kunde. Men jag vet inte vad som hände med honom här efteråt, säger Sveriges andreman Sebastian Samuelsson till SVT Sport.

Stenersen är nu hemma och känner sig pigg och kry.

Själva tävlingen vanns av Norge före Frankrike och Ryssland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer