Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Magnusson, förbundskapten Johannes Lukas och Stina Nilsson Foto: Bildbyrån

Stenhård konkurrens i skidskytte-landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska damlaget i skidskytte är troligen starkare än någonsin. I världscupen får Sverige starta med sex tjejer, men åtminstone åtta stycken är med i kampen om en plats enligt förbundskaptenen Johannes Lukas.

– Det är väldigt jämnt så det blir svåra uttagningar, säger Johannes Lukas till SVT Sporten.

Sverige slutade på en andra plats i nationcupen ifjol, strax bakom Norge. Laget i år har minst lika stor potential om inte större än förra året och därmed tätnar också kampen om vem som får köra i världscupen. Åtminstone åtta stycken har en rimlig chans på en av de sex platserna.

– Jag vill jättegärna åka världscupen, säger Stina Nilsson.

Vinterstudion

– Jag ser mig själv i världscupslaget, det måste jag ju göra, säger Anna Magnusson,

Johannes Lukas anser att tre stycken har sina platser säkra men utan att han nämner några namn är det ingen skräll om dessa är Elvira Öberg, Hanna Öberg och Linn Persson.

– Jag tycker ju att de bästa tjejerna ska åka och absolut känns det som jag visar att min högsta nivå är ju väldigt bra, säger Stina Nilsson.

Prestationen styr

För Stina Nilsson och Anna Magnusson gäller det att prestera redan nu i Sverigepremiären i Idre för att öka sina chanser till att bli uttagen till världscupen.

– Vi kommer inte byta åkare bara för att alla ska få en chans, utan när vi känner att någon annan är bättre då är vi också beredd att byta. Vi gör som vi gjort tidigare år att vi helt klart går efter prestation, säger Johannes Lukas.

I helgen avgörs Sverigepremiären i Idre, som sänds i SVT. Mona Brorsson avstår lördagens distans på grund av tidigare förkylning, men tävlar eventuellt på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet