Foto: BILDBYRÅN/Instagram

Stina Nilsson på pallen – som löpare

Publicerad

Vi har vant oss vid att se Stina Nilsson på prispallen. Men i dag saknades skidorna. Istället sprang hon Karlstads stadslopp – och slutade trea. – Skönt att få sota ur lungorna ”lite”, skriver skidstjärnan på Instagram.

När vintersäsongen är över, då extraknäcker Stina Nilsson som löpare. Under lördagen tog hon ”en spontanare” till Karlstad och sprang 10 kilometer på sin snabbaste tid någonsin.

I vanlig ordning tampades hon mot de blåröda grannarna i väst. Hon fick se sig slagen av två norskor, Heidi Dietrichson Pharo och Hanne Mette Sande, och kom in på tiden 38.12.

– Ett härligt pass! Jag fick upp pulsen riktigt högt. Jag är väldigt nöjd med loppet, säger Stina Nilsson till löpartidningen Spring.

I slutet av maj blev hon hemskickad från ett träningsläger på grund av en förkylning och halsont. En medicinskt utredning kom fram till att hon hade tränat för hårt och skidstjärnan fick trappa ner. Men nu verkar hon alltså vara tillbaka.

Stina Nilsson föredrar långa löppass framför rullskidor, gärna på stigar i skogen. Och snart kanske det blir ett lopp till.

– Jag siktar på att springa Orsakajt´n i Mora på midsommarafton, det skulle vara kul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer