Stina Nilsson: ”Jag är min egen tränare”

Publicerad

Det börjar närma sig, det klassiska världscupgenrepet i Bruksvallarna. Om drygt två veckor är längdpremiären här och Stina Nilsson är taggad.
– Det börjar kännas att det är ganska snart som tävlingsdräkten ska på, kul och spännande, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Med två veckor kvar till längdpremiären i Bruksvallarna börjar det dra ihop sig. Och i dag höll det svenska längdlandslaget pressträff. Givetvis var Stina Nilsson, den svenska världsstjärnan i rampljuset.

– Det börjar kännas att det är ganska snart som tävlingsdräkten ska på, kul och spännande, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

I landslaget har nya tränare gett landslaget en totalrenovering. Mattias Nilsson, Fredrik Uusitalo och legendaren Johan Olsson ansvarar numera för herrarna. Magnus Ingesson, Annika Zell och Stefan Thomson ansvarar för damerna.

”Ska vara i så bra slag som möjligt”

– Jag är väldigt mycket min egen tränare. Men jag tycker att det är väldigt bra att få influenser från andra också, det har varit väldigt spännande och givande, säger fortsätter Nilsson.

När du tänker på VM: Vad ser du framför dig då?

– Jag ser att det ska bli väldigt spännande att komma till Seefeld, jag har aldrig varit där, men de säger att det är fint. Jag ser en spännande resa och att jobba hårt för att vara i så bra slag som möjligt när det är dags.

VM i Seefeld pågår mellan den 19 februari och 3 mars och sänds i SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer