Foto: TT Nyhetsbyrån

Stoppades av Fis-regel – nu satsar Kristoffersen på fart

Publicerad

Världsstjärna i slalom och storslalom. Men nekad att tävla i fart av en Fis-regel. Nu får dock Henrik Kristoffersen tävla i super-G – efter en blygsam 26:e-plats i Hemsedal. – Nu har jag friheten att tävla i super-G när jag vill, säger Kristoffersen till NRK.

Henrik Kristoffersen har länge tillhört den absoluta världstoppen i slalom och storslalom. Men för att tävla i fart krävdes 80 Fis-poäng i fartdiscipliner vilket norrmannen saknade i fjol och stoppades därför från att tävla i super-G.

För att få tävla i super-G kommande säsong åkte Kristoffersen en tävling i Hemsedal i Norge i tisdags. En blygsam 26:e-plats, 3,06 efter vinnaren Rasmus Windingstad, räckte för att samla in 80 poäng och därmed få tillåtelse att tävla i super-G i världscupen.

– Jag kommer nog få storstryk de första gångerna. Men efterhand kan jag börja plocka poäng i de tävlingar som är förhållandevis tekniska men inte helt gallimattias.

– Jag gillar ju fart och spänning. Jag brukar köra fort i bil och på motorcykeln, men det är bra om det svänger lite också, säger 23-åringen.

Kristoffersen kommer fortsatt satsa på framför allt slalom och storslalom, men siktar in sig på några tävlingar i super-G.

– Tre helger är aktuella att köra, Bansko, Kvitfjell och världscupfinalen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer