Frida Hansdotter. Arkiv. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tätt i toppen – Hansdotter hyfsat med som åtta

Uppdaterad
Publicerad

De fyra första åkarna i Courchevels storslalom ligger inom elva hundradelar. Viktoria Rebensburg leder den täta tävlingen. Frida Hansdotter satsade hårt från start och höll ihop det bra i den tekniskt svåra bana. Hon åkte i mål som åtta, en placering hon höll.

– Jag skulle stått på mer på slutet och blev lite stillastående men jag är nöjd. Med tanke på förutsättningarna har arrangörerna gjort ett bra jobb, säger Hansdotter till SVT Sport.

Pernilla Wiberg gladdes av vad hon såg.

– Det är inom en sekund och klart godkänt, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg om Hansdotter som var 0,90 efter täten.

Shiffrin har slagläge

Överlägsna världscupledaren Mikaela Shiffrin, som tagit en träningspaus i Trysil, var tillbaka och ligger delad tvåa, 0,08 efter Rebensburg.

– Det är tajt och superroligt. Det är kul och det kändes bra. Jag vet vad jag ska göra i det andra åket där jag ska försöka köra ännu snabbare, säger Shiffrin till SVT Sport.

Wiberg uppskattar Shiffrins vägval

Shiffrin hade sett kantig ut på inåkningen men växlade upp när det var dags.

– Det var ett bra säkert åk, säger Wiberg om Shiffrins åk.

Wiberg uppskattar att 23-åriga Shiffrin vårdar sin kropp och karriär och går sina egna vägar.

– Det är kul att Shiffrin vågar stå över tävlingar, säger Wiberg om Shiffrins träningspaus i Trysil, vilket gjorde att hon missade farttävlingarna i Val Gardena tidigare i veckan.

Storslalomen i ett gråmulet Courchevel, Frankrike, där ett lätt snöfall rådde, var första tävlingen för damer i en teknikgren sedan Killington i USA, 24-25 november.

Det var en fördel att starta tidigt med tanke på snöfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.