Kollage. Frida Karlsson, Sebastian Samuelsson och Lisa Hörnblad. Foto: SVT

Superhelg i Vinterstudion: ”Kan vara bra med dubbla skärmar”

Uppdaterad
Publicerad

Vinterstudion är tillbaka med en ny superhelg som bjuder på alpint från St Mortiz, längdskidor från Davos och skidskytte från Hochfilzen. André Pops guidar oss genom över tolv timmars härlig vintersport.

– Det kan vara bra med dubbla eller till och med trippla skärmar, för det kommer vara full fart hela helgen med längd, skidskytte och alpint, säger programledaren inför den fullmatade helgen.

Den här helgen är både världscupen i längdskidor och alpint tillbaka i SVT och Vinterstudion när de tävlar i Schweiz. Frida Karlsson och kompani befinner sig i Davos och de svenska fartdamerna kör i St Moritz.

– Självklart kan man också välja att bara lugnt luta sig tillbaka i soffan och njuta av Vinterstudion där vi kommer servera allt av värde, antingen direkt eller som sammandrag och höjdpunkter, säger Pops om Vinterstudions superhelg.

Vinterstudion

– Kanske att det också är klokt med en termos och matlåda så man inte behöver resa på sig i onödan.

Skidskyttarna har lämnat Östersund och befinner sig i Österrikiska Hochfilzen där Sebastian Samuelsson, Elvira Öberg och resten av landslaget jagar nya pallplatser. Dessutom den rafflande fortsättning av Vintermästarna när det ska avgöras vilka som blir de sista att gå till semifinal.

Vad ser du som helgens höjdpunkt?

– Det har ju varit en strålande start på vintern med segrar för bland andra Maja Dahlqvist, Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg så den trion blir extra spännande att följa. Men eftersom jag inte kan bestämma mig för bara en av dom så väljer jag istället Vintermästarna och prestigemötet Wiberg/Leijnegard mot Ferry/Hellman.

Alla helgens sändningstider finns här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet