Foto: TT Nyhetsbyrån

Sven Thorgren gör comeback under X-Games

Publicerad

Dubbla nyckelbensskador grusade Sven Thorgrens OS-säsong fullständigt. Men på lördag, under X-Games Norway, gör han comeback. – Det ska bli jättekul! Det har varit en stor saknad att inte få vara med och tävla, säger han på skidförbundets hemsida.

– Jag har så klart funderat lite till och från med hur jag skulle göra, men nu har jag bestämt mig för att dra dit, säger Sven som har testat sin kapacitet under två veckor på snö.

I december i fjol var olyckan framme första gången. Nyckelbenet skadat och OS i fara. Men när OS närmade sig och Thorgren började hoppas på en resa till Pyeongchang så var olyckan där igen. Nyckelbenet skadat ännu en gång och drömmen om ett nytt OS var som bortblåst. Thorgren som slutade fyra i sitt första OS i Sotji 2014.

Snowboardåkaren Thorgren är en del i den starkaste svenska uppställningen någonsin när X-Games Norway avgörs i Oslo på lördag. Hela sju svenskar är inbjudna till tävlingen. Något som aldrig hänt tidigare.

Svenskarna i X-Games Norway

Visa

Skidor: Jennie-Lee Burmansson, Henrik Harlaut, Oskar Wester, Jesper Tjäder och Hugo Burvall.
Även rutinerade Emma Dahlström var inbjuden, men Emma har precis kommit tillbaka efter en knäskada och har valt att avstå för att inte riskera ett bakslag.
Snowboard: Sven Thorgren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer