De svenska damerna stod för en stark laginsats. Foto: Sidskytte.se

Svenskt stafettsilver på JVM i skidskytte

Uppdaterad
Publicerad
Det svenska laget på junior-VM i skidskytte fortsätter att leverera. Efter helgens två guld och ett brons blev det i dag silver i damstafetten.

Sverige låg tvåa efter Anna Magnussons fina förstasträcka och trea efter Sofia Myhrs andrasträcka med bara en bom.

– När jag bommade tredje skottet i stående så kom bendarret men jag kände att det var ett bra skott egentligen och fortsatte serien utan att ta om. När jag sen satte det första extraskottet så var det bara att trycka på för fullt i spåret. Jag fick riktigt bra coachning utefter banan och blev påmind om att passa på att njuta och vara i nuet, säger Sofia Myhr i ett pressmeddelande.

Hanna Öberg på sistasträckan hade länge vittring på sitt tredje guld, men hade behövde två extraskott i sista skyttet och fick ge sig mot ett starkt spurtande Norge.

– Att kunna gå i spets en hel stafett och hålla ihop både åkning och skytte på det här viset är ren och skär mästarklass, säger tränaren Tobias Torgersen i ett pressmeddelande.

Nästa år går alla tre upp seniorklassen.

– Hanna, Anna och Sofia är tre av flera framtidsnamn inom Svenskt Skidskytte som nu visar framfötterna rejält, säger Ingemar Arwidson Generalsekreterare för Skidskytteförbundet.

I lördags blev det guld och brons på sprinten, och i söndags guld i jaktstart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer