Edvin Anger. Foto: Bildbyrån

Två svenska guld i ungdoms-OS: ”Helt sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev tre nya svenska skidmedaljer i världsungdoms-OS i Lausanne – guld i skidsprint och skicross och ett brons i skidsprint.

Edvin Anger vann herrarnas sprinttävling efter en spurtuppgörelse med norrmannen Nikolai Holmboe.

”Det är helt sjukt. Det går inte att fatta vad som händer. Jag kände mig ganska pigg i dag ändå men jag fick kriga ordentligt i finalen”, säger Anger i ett pressmeddelande.

Albin Åström kom fyra efter att ha förlorat bronskampen mot Aleksander Holmboe, tvillingbror till tvåan i loppet.

I damsprinten tog Märta Rosenberg brons, knappt tre sekunder bakom segraren Siri Wigger, Schweiz, och 1,47 efter norskan Anna Heggen. Tove Ericsson var också med i finalen, men slutade sexa och sist.

För Anger och Rosenberg var det deras andra medaljer vid ungdoms-OS. De tog båda silver vid längdskidcrosstävlingen på lördagen.

Det blev guld även för skicrossåkaren Erik Wahlberg.

”För fyra år sen satt jag och kollade på världsungdoms-OS på Youtube och tyckte att det här är ju det coolaste som finns. Och nu fyra år senare så är jag här och tar dessutom ett guld. Det är helt sjukt”, säger Wahlberg i ett pressmeddelande.

SE MER: Fyra svenska längdmedaljer i ungdoms-OS

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.