Tessa Worley Foto: TT Nyhetsbyrån

Tessa Worley tog säsongens första vinst – Alphand bästa svenska

Uppdaterad
Publicerad

Fransyskan Tessa Worley lyckades ta säsongens första vinst i dagens storslalomtävling i Lenzerheide, Schweiz. Bästa svenska blev Estelle Alphand på 18:e plats.

Worley hade ledningen efter första åket och lyckades hålla den hela vägen i andra åket. Den vinnande tiden blev 2.10,81. Tvåa blev tyskan Viktoria Rebensburg som var endast sju hundradelar bakom den vinnande fransyskan. På tredje plats kom 19-åriga Meta Hrovat från Slovenien.

”Inte den Shiffrin vi känner igen”

Michaela Shiffrin åkte mycket varsamt och långsamt, vilket är tvärt emot den Shiffrin vi är vana vid att se. Dagens åk räckte till sjunde plats.

Vinterstudion

– Det här är inte den Shiffrin vi är vana vid att se. Hon brukar ge allt men inte idag, säger SVT-experten Pernilla Wiberg.

Shiffrin har kört ur i de två senaste tävlingarna vilket Wiberg tror är anledningen till att amerikanskan är skakig:

– Jag tror inte att det har att göra med att hon inte vill göra sig illa innan OS, utan jag tror att det är utkörningarna som har satt griller i huvudet på henne. Vi är alla människor, även Shiffrin.

”Inte min dag”

Bästa svenska blev Estelle Alphand på 18:e plats.

– Jag tycker att det andra åket var lite bättre än det första, men idag var inte min dag. Jag hade ingen bra känsla och fick inte till det, säger Alphand till SVT Sport.

Men hon är fortfarande positiv.

– Det blir bättre nästa gång, hoppas jag, säger hon och ler.

Frida Hansdotter slutade på 21:a plats och Sara Hector körde ur i första åket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet