Norske tränaren Tor Arne Hetland (runda bilden) har ångrat sig angående Petter Norrthugs möjligheter att få köra slutsträckan i OS-stafetten. Foto: TT Nyhetsbild och Bildbyrån

Tränaren ångrar sig – Northug kan fortfarande få köra sistasträckan

Uppdaterad
Publicerad

För mindre än en månad sen var det klart att Finn Hågen Krogh skulle bli OS-ankare för det norska stafettlaget.
Nu ångrar sig tränaren Tor Arne Hetland och säger att Petter Northug fortfarande är aktuell som slutman i det norska stafettlaget.

Det var i  slutet av oktober som Hetland sa att han hade bestämt sig för att Finn Hågen Krogh skulle få köra sistasträckan på 4x10 km för Norge under OS i Pyeongchang.

Landslagschefen Vidar Löfshus säger nu att det inte alls är bestämt.

– Utifrån fjolårssäsongen är Finn Hågen den bästa kandidaten just nu. Men när vi kommer till OS så är det den som är i bäst form som får köra. Det har det aldrig varit någon tvekan om, så har det varit förr också, säger Löfshus till NRK.

Korgh, Northug eller Kläbo

Hetland backar och menar att det troligtvis kommer stå mellan Krogh, Northug och Johannes Hösflot Kläbo.

– Där och då, när du frågade mig, så hade vi en klar avslutare, och det var Finn Hågen Krog. Men jag sa också att vi har Kläbo och Northug som kan köra, men att Krogh just nu har den sträckan. Men det är många lopp som ska köras innan laget tas ut, säger Hetland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer