Lindsey Vonns skräckskada Foto: Bildbyrån

Lindsey Vonn bröt armen på träning

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska alpinstjärnan bröt armen under ett träningspass. Frakturen ska vara typen spiralbrott – och hon har redan genomgått operation. ”Jag är extremt frustrerad”, skriver 32-åringen på sin Facebook-sida.

Den italienska tidningen Gazetta dello Sport var först med att rapportera de trista uppgifterna – som visar sig stämma.

Lindsey Vonn var inblandad i en krasch under träning i Copper Mountain, Colorado. Hon ådrog sig ett spiralbrott i ena överarmsbenet, och har genomgått operation.

Lyckad operation

– Tyvärr kraschade jag i går under träningen och bröt underarmsbenet på flera ställen. Jag hade en lyckad operation i går natt, skriver hon på sin Facebook-sida.

Det är fortfarande oklart hur länge hon blir borta. Själv hoppas på comeback i slutet av januari, och enligt sport.orf.at är nu VM i Sankt Moritz i februari hennes huvudmål.

”Mina knän är i alla fall okej”

32-åringen vann förra säsongen störtloppcupen – för åttonde gången – vilket innebar att hon slog Ingemar Stenmarks rekord i antal cuptitlar. Vonn har även vunnit den totala världscupen fyra gånger.

– Jag är extremt frusterad över den senaste tidens motgångar, men mina knän är i alla fall okej. Och jag hoppas kunna vara tillbaka snart igen.

vonn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.