Lindsey Vonn Foto: Bildbyrån

Vonn: ”Det är ingen show”

Uppdaterad
Publicerad
I går lämnades en formell ansökan till internationella skidförbundet, Fis, om att Lindsey Vonn ska få tävla mot männen i störtlopp under världscuptävlingarna i Lake Louise säsongen 2018-19. Kritikerna är många men i en video på Twitter berättar Vonn att hon hoppas kunna övertyga dem innan maj nästa år.

– Jag vet att många fortfarande är kritiska men det här är något jag verkligen hoppas kunna uppnå och jag har jobbar för det här sedan 2012, säger Lindsey Vonn i videon.

Om Fis beslutar till Vonns fördel kan hon tävla mot männen i december 2018 i Lake Louise. Det skulle dock innebära att hon missar tävlingarna mot kvinnor.

– Att ge upp det, och ta min chans mot männen är en ganska stor grej för mig, men jag vill verkligen se vad jag är kapabel att göra, säger hon.

Fis ska komma med beslut om Vonns tävlingsdröm i maj 2018.

– Det ger mig tid att presentera mina idéer till de som tror att det här bara är en show, att jag inte är seriös. Förhoppningsvis kan jag ändra deras åsikter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer