Lindsey Vonn under störtloppsträningen. Foto: Bildbyrån

Vonn: ”Blir ett fint sätt att avsluta karriären”

Uppdaterad
Publicerad

VM i Åre blir det sista Lindsey Vonn gör i karriären. Stjärnan hämmas av skador men lyckades fullfölja måndagens störtloppsträning.

– Det känns märkligt. Jag håller fortfarande på att bearbeta beslutet, säger Vonn till SVT Sport.

Planen var att amerikanskan skulle hålla en presskonferens efter dagens störtloppsträning, men den har i stället skjutits upp till efter den första tävlingen, damernas super-G på tisdagen.

Däremot startade stjärnan som planerat i störtloppsträningen. Vonn såg ut att hålla igen lite men fullföljde hela åket utan synbara problem. Även landsmaninnan Mikaela Shiffrin var anmäld, sannolikt för att få ett träningsåk inför en möjlig start i kombinationen senare under VM.

Vonn: ”Det var i Åre jag vann min första VM-medalj”

Lindsey Vonn meddelade nyligen i en känsloladdad intervju att alpina VM i Åre blir hennes sista tävling. Dagens träningsåk var med andra ord ett av de sista den uppmärksammade amerikanskan gör i karriären.

– Det känns märkligt. Jag håller fortfarande på att bearbeta beslutet. Men jag tror det här blir ett fint sätt att avsluta karriären. Jag har haft mycket framgång här i Åre, säger Lindsey Vonn till SVT Sport. 

– Det var här jag vann min första VM-medalj, så förhoppningsvis har jag lite tur här i karriärens sista åk.

Snöfall försenade träningsåken

Från svensk sida kom Lisa Hörnblad, som stod för en stor miss, Lin Ivarsson, Helena Rapaport och Ida Dannewitz till start.

Väderproblem, bland annat ymnigt snöfall under natten, gjorde att åkarnas inspektion av störtloppsbacken sköts fram med en timme och själva träningen sköts fram med 45 minuter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.