Lisa Hörnblad inför VM-starten: ”Siktar på topp tio”

Uppdaterad
Publicerad

Förra helgen slog Lisa Hörnblad till med en elfteplats i störtloppet, hennes bästa världscupresultat i karriären.

Men sista träningsåket inför onsdagens super-G blev allt annat än lyckat.

– Jag gjorde en jättestor miss på toppen, säger hon till SVT Sport.

Måndagens störtloppsträning var ett sista formbesked för VM-åkarna inför morgondagens super-G. För Lisa Hörnblad slutade träningsåket med en 19:e plats, något hon inte var nöjd med.

– Jag gjorde en jättestor miss på toppen. Men nederdelen var bra, så jag vet ju var jag tappar. Det ser ändå ljust ut, säger hon till SVT Sport.

Och hur upplever du backen?

– Den är rätt annorlunda. Det finns några svängar som jag tror jag aldrig åkt i andra backar. Underlaget är fint, men det är en tuff backe.

Bästa resultatet i karriären förra helgen

Ångermanlänska Hörnblad är trots sin unga ålder (22 år) den mest erfarna i Sveriges färska alpina fartlag på damsidan. Hon var med i VM 2017 och slutade på 24:e plats i damernas super-G på OS förra året.

Under världscuphelgen i Garmisch-Partenkirchen förra helgen gjorde hon sitt bästa resultat någonsin med en elfteplats i störtloppet. Och målet nu på hemma-VM i Åre är tydligt:

– Jag siktar på topp 10 i både super-G och störtlopp.

Förutom Lisa Hörnblad kommer Lin Ivarsson, Helena Rapaport och Ida Dannewitz till start imorgon.

Hur stort är det med alpint VM på hemmaplan i Åre?

– Fantastiskt roligt och motiverande. Man är stolt svensk, säger Lisa Hörnblad. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.