Foto: Bildbyrån

Weng gör inte som Kalla och Nilsson: ”Lust att åka Tour de Ski”

Uppdaterad
Publicerad

I februari 2019 börjar VM i Seefeld och det är en av orsakerna till att de svenska stjärnorna Charlotte Kalla och Stina Nilsson väljer att stå över vinterns Tour de Ski. Det tänker inte förra säsongens världscupsvinnare Heidi Weng göra.

– Jag har stor lust att åka Tour de Ski. Det är tråkigt att stå över, då finns det nästan inga lopp kvar, säger hon till VG.

Även den norska stjärnan Therese Johaug har flaggat för att hon kan stå över Touren. Och trots att Weng vill åka så förstår hon hur hennes konkurrenter resonerar.

– Om man är i toppform i Tour de Ski så kanske man inte är så bra i VM. Då han man kanske förbrukat sin form. Det är lätt att bli sjuk och sliten, säger hon till VG.

I OS i Pyeongchang misslyckades Weng och det blev inte en enda medalj.

– Jag vet vad som gick fel. För mig är det väldigt tydligt. Det handlar varken om för många tävlingar eller träningen. Det är privata saker som förstörde. Saker som inte har med idrotten att göra, sade hon till Dagbladet i söndags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.