Lindsey Vonn och SVT Sports expert Pernilla Wiberg. Foto: BILDBYRÅN

Wiberg: ”Killarna kanske är rädda för Vonn”

Uppdaterad
Publicerad

Det har snackats mycket om att Lindsey Vonn vill och kanske också får tävla mot herrarna inom en snar framtid. Något FIS kommer att besluta om efter säsongen. Ett förslag SVT Sports expert Pernilla Wiberg välkomnar.

– Allt som kan skapa rubriker, varför inte. Och vem vet, killarna kanske är rädda för att få stryk, säger Wiberg.

Amerikanskan Lindsey Vonn har drömt om att få mäta sig med herrarna i världscupen länge. FIS har nu skjutit på beslutet för att se vad som händer den här säsongen. Vonn kan ju bli exempelvis bli skadad.

– Vonn vet ju hur man skapar rubriker. Det är något som behövs för att uppmärksamma sporten, säger Wiberg och fortsätter:

– Allt som kan skapa rubriker, varför inte. Och vem vet, killarna kanske är rädda för att få stryk, säger Wiberg.

Gör comeback efter 1,5 år

Senast Lindsey Vonn syntes i en storslalombacke i världscupen var i januari 2016. Nu tyder allt på att hon kommer stå på start i premiären i Sölden i morgon.

– Det är ingen som förstår varför. Det var ju så länge sedan hon körde sist, så det ska bli intressant att följa henne, säger Wiberg.

SVT Sports sändningar från alpina premiären ser du från 09.50 i SVT2 och i appen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.