Foto: Bildbyrån

Haag femma i karriärens bästa VM-lopp

Uppdaterad
Publicerad

För Anna Haag var dagens lopp på 10 km klassiskt karriärens bästa i en individuell VM-start. Det slutade med en femteplats, 27 sekunder från bronset. ”Det kom lite mjölksyra men jag kunde kräma ur lite extra när ledarna skrek 'det är VM', precis som jag bett om”, säger Haag till SVT Sport.

Anna Haag har haft en ganska tung säsong, det var för några veckor sedan inte ens säkert att hon skulle få följa med till Lahtis. Men Haag, som individuellt har OS-silvret i skiathlon från Vancouver som karriärens topp, verkar ha hittat formen och var hela tiden med i toppen i dagens lopp.

– Jag följde min plan och försökte bara komma in i en rytm, säger Haag.

Vinterstudion

Femteplatsen var Haags bästa individuella VM-resultat någonsin, i loppet där Charlotte Kalla tog silver bakom en överlägsen Marit Björgen. Norskan tog sitt 16:e VM-guld totalt.

Sverige starka inför stafetten

Nu vill SVT:s expert Mathias Fredriksson se Anna Haag på en startsträcka i torsdagens stafett. En stafett som många är med och slåss om att få åka – Stina Nilsson, Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter körde in på 13:e, 15:e och 17:e plats i dag. Dessutom finns fler att tillgå, bland andra Ebba Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet