André Pops. Foto: SVT

Pops leder SVT:s nya storsatsning – tar paus från Vinterstudion

Publicerad

Efter tio år som hyllad programledare för Vinterstudion byter André Pops spår. I augusti tar han plats i en ny, modern studio för att leda SVT:s nya morgonprogram.
– Jag ser utmaningen i att vara med och skapa något helt nytt som är väldigt viktigt för hela SVT, säger Pops.

André Pops har varit programledare för SVT Sports flaggskepp Vinterstudion sedan starten säsongen 2007-2008. Programmet har genom åren vuxit och blivit ett självklart helgsällskap under vinterhalvåret för miljontals svenskar.

– Min första tanke när jag fick förfrågan var nej, inte en chans att jag lämnar Vinterstudion. Men efter att ha lyssnat på kloka människor runtomkring mig så ser jag nu utmaningen i att ta en paus från Vinterstudion för att vara med och skapa något helt nytt som är väldigt viktigt för hela SVT.

Lånas ut från sporten ett år

I det nya morgonprogrammet kommer Pops att vara en av huvudprogramledarna.

– Jag ska vara huvudankare i par med en kollega, vem är än så länge hemligt. Fram till sändningsstart blir det ett spännande och viktigt jobb med att vara med och utveckla programmet.

I vinter ser Pops, som vunnit Kristallen som ”bästa sport-tv-profil” fem gånger, fram emot att kunna följa Vinterstudion som alla andra – från sin egen tv-soffa.

– Nu är jag utlånad ett år från sporten och kommer tillbaka nästa sommar för att vara programledare för fotbolls-VM, sen får vi se vad som händer efter det.

Hermundstad får större roll

SVT Sports chef Åsa Edlund Jönsson är glad för Pops skull och tror att han kommer att göra ett utmärkt jobb sin nya roll.

– Jag hoppas självklart att det blir ännu mer sport i morgonprogrammet med Andrés intåg, säger hon.

– Vinterstudion kommer att klara sig bra utan André, men vi kommer självklart att sakna honom. Yvette Hermundstad, som har delat värdskapet för Vinterstudion med André under flera år, kommer nu att få en än större roll. Men sedan kvarstår övriga i Vinterstudions starka team och de kommer att fortsätta ta programmet till nya, höga nivåer.

Läs en längre intervju med Pops i SVT Sport-bloggen

Fakta: SVT:s nya morgonprogram 

Visa

SVT:s nya morgonprogram har premiär 28 augusti.

Sedan tidigare är det klart att Karin Magnusson kommer att jobba med programmet. 

Fokus för programmet är nyheter. Enligt SVT:s programdirektör Jan Helin är ambitionen att det ”ska känns som hela Sveriges epicentrum för nyheter i rörlig bild”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer