Johan Olsson har haft ett tungt VM. Foto: Bildbyrån

Olsson: ”Kanske fel beslut att starta”

Uppdaterad
Publicerad

Johan Olsson slutade 26:a och fick slita hårt på femmilen. Under loppet frågade han sig själv om han ens skulle ställt sig på startlinjen.

– Det var kanske fel beslut, säger Olsson till SVT Sport.

Johan Olsson kom till VM som regerande världsmästare på 15 kilometer. Men mästerskapet i Lahtis har inte blivit vad han hoppats på. Efter en niondeplats på 15 kilometer och en väldigt tung sträcka i stafetten som till slut ändå gav svenskt silver, kunde Olsson aldrig hota i den avslutande VM-femmilen.

– Jag kände tidigt att jag inte hade något att hämta. Det var kanske fel beslut att starta, men det är bara att försöka ta sig igenom det så fort som möjligt, säger Olsson till SVT Sport.

Olsson missnöjd med VM

– Men jag har fått otroligt stöd från de svenska fansen ute på banan trots att jag har legat en bit ned i fältet. De ropar att man är deras hjälte fast det går tungt, och det är grymt härligt, fortsätter Olsson.

Men han är långtifrån nöjd med sitt VM.

– Det är inte det jag tränar för, att komma härifrån med som bäst en nionde plats i min paradgren som jag siktat på hela sommaren.

”Svårt att hänga med i avslutningarna”

Marcus Hellner blev bäste svensk som tolfte man. Han låg bra med större delen av loppet men hade inget att sätta emot när tempot drogs upp på slutet.

– Det kändes okej överlag men i de här avslutningarna har jag svårt att hänga med och vara explosiv. Det svarar inte lika bra som för Harvey och dem, säger Hellner.

Jens Burman och Martin Johansson kom på 15:e respektive 19: plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.