Inga svenska medaljer i snowboard

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inga medaljer för svenskduon Niklas Mattsson i Måns Hedberg i snowboardens slopestyle i VM-backarna i Sierra Nevada. Mattsson blev till slut bäste svensk med en sjätteplats – medan Hedberg fick nöja sig med bli nia.

Svenskarna hade förhoppningar om medalj. Men de räckte inte till. Efter första åket låg Niklas Mattsson femma, efter ett fint åk med 74,85 poäng. Något krasslig, kunde han dock inte mobilisera den kraft som behövdes i det andra åket, utan sjönk till en sjätteplats. Han missade landningen i andra tricket, och kunde inte förbättra sin poäng.

– Jag känner bara att kroppen höll inte. Jag har ingen ork och får inget tryck. Det var skönt att sätta ett bra åk, men nu är det bara att tagga om till big-airen, säger Niklas Mattsson till SVT Sport.

Guld till Belgien

Måns Hedberg, var tvåa i kvalet, men inte helt nöjd med sitt förstaåk, där han skrapade ihop poängen 69,70.

Trots en bra satsning blev det inte bättre i det andra åket. Han gick omkull tidigt och hittade aldrig någon bra rytm, och till slut blev han nia i tävlingen.

– Så jäkla tråkigt att ramla i ett av de lättaste tricken, ett som jag aldrig ramlar i, säger han till SVT Sport.

I toppen blev det rockad från första till andra åket. Schweizaren Nicolas Huber hade ledningen efter ett fint förstaåk, men belgaren Seppe Smits fick till ett superåk i det andra, och snuvade honom på guldet.

Bronset till USA och Chris Corning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.