Isabelle Haak. Foto: Bildbyrån

37 (!) poäng av Haak i italienska ligafinalen

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haak gjorde hela 37 poäng när hennes Scandicci vann den italienska ligafinalen mot Novara med 3-2 i set.

Den svenska stjärnan gjorde inte bara 37 poäng i matchen utan utsågs också till planens bästa spelare när Scandicci besegrade toppkonkurrenten Novara med 3-2 i set.

Med facit i hand var nog den italienska klubben mer än nöjd över att den svenska stjärnan valde att stanna i Italien och inte spela EM-kval med Sverige. Haak, som alltså är mitt i sin säsong med Scandicci, var tvungen att välja mellan landslag och klubblag eftersom matcherna krockade.

– Jättetråkigt. Regeln är att jag får välja själv och det är ju lite svårt när det uppstår en sådan här situation. Många klubbar har ledigt under de här dagarna och det är ju vissa länder som inte tar hänsyn till det.  Då är det några få som blir drabbade.  Jag hoppas att det inte händer igen, att alla klubbar bara kan ta hänsyn till det, sa Isabelle Haak till SVT Sport tidigare i dag.

Sverige föll i den sista EM-kvalmatchen mot Tjeckien med 0-3 i set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.