Ännu en förlust för Sverige i Golden League

Uppdaterad
Publicerad

Det blev förlust för Sverige även i den andra matchen i Golden League. Ukraina vann enkelt med 25-13, 25-21, 25-12.

– Vi ser att vi har en lång väg kvar. Vår lägstanivå är fortfarande väldigt låg, säger Jonna Wasserfaller till SVT Sport.

Sverige, utan storstjärnan Isabelle Haak, fick en tung inledning mot Ukraina, som inledde och vann första set med 25-13. I andra set lyckades Sverige störa Ukraina i ett jämnt set som Ukraina ändå till slut kunde vinna med 25-21.

– Mycket bättre än förra matchen, helt klart. Vi fightas mycket bättre, säger Wasserfaller.

– Vi har mycket potential. Vi måste bara få träna ihop och spela mot bra motstånd som vi gör nu, så vi får den här rutinen som andra lag har.

I tredje set var Sverige piskat att vinna, men lyckades inte alls komma upp i nivå. Efter bland annat serve-fel från Sverige drog Ukraina iväg till 16-7, och kunde sedan kontrollera avslutningen och vann med 25-12.

Matchen var den andra under ledning av nya förbundskaptenen Ettore Guidetti, och Wasserfaller säger att det fortfarande är något de försöker vänja sig vid.

– Det är ganska mycket nytt fortfarande. Systemet sitter inte riktigt i ryggraden som tidigare, så det är fortfarande att vi måste tänka på vad vi ska göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.