Anna Haak. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Sverige utklassat i Golden League-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Sverige förlorade den första matchen mot Tjeckien hemma i Örebro i Golden League. Tjeckiskorna vann med utklassningssiffrorna 25-10,25-14,25-16.

– Det finns saker att förbättra, säger Anna Haak.

Redan på den första matchbollen avgjorde tjeckiskorna. De avslutade symptomatiskt med ett block, en maktdemonstration.

– Det var en tuff förlust, vi hade kunnat spela bättre. Nu vet vi hur tufft det är att spela på den här nivån och kan gå vidare, säger Anna Haak, storasyster till skadade Isabelle, till det svenska volleybollförbundet.

Det svenska laget är inte helt samspelt.

Bara tränat med laget en gång

– Jag har bara hunnit träna med laget en gång och har en del att ta igen. Det finns saker att förbättra. Vi kan nå en högre nivå men det var vår första match. Vi kommer att spela bättre framöver, lovar Haak som kom direkt från studier i USA.

Det var stora leenden i det tjeckiska laget.

– Vi var effektiva och avslutade det vi bestämt oss för. Vi spelade vårt spel och är glada över vinsten. Efter att ha vunnit med 3-0 är jag nöjd med allt, säger Pavla Smidova.

Den svenska superstjärnan Isabelle Haak missar Golden League-spel efter en axelskada. Nästa match i Golden League är på onsdag då Sverige möter Ukraina, som är i nivå med Tjeckien, i Eriksdalshallen i Stockholm.

Spelprogram Golden League:

Återstående matcher för Sverige

29 maj: Ukraina (h)

1 juni: Slovakien (b

8 juni: Slovakien (h)

12 juni: Ukraina (b)

15 juni: Tjeckien (b)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.