Isabelle Haak och Sverige ställs mot Belgien i Golden League. Foto: Bildbyrån

Belgien tuffast möjliga motstånd för systrarna Haaks Sverige: ”De har spelat på en högre nivå”

Uppdaterad
Publicerad

Efter premiärsegern mot Bosnien/Hercegovina i Golden League ställs nu det svenska volleybollandslaget, lett av Isabelle Haak, mot topptipppade Belgien på bortaplan i Beveren. Matchen sänds i SVT Play 17.00.

– Belgien är ju några snäpp bättre än Bosnien och har spelat på högre nivå än vad vi har gjort. Det kommer bli tufft, men vi är redo för utmaningen, säger storstjärnan Isabelle Haak till TT.

Belgien räknas inte bara som gruppfavoriten, utan hela favoriten i landslagsturneringen Golden League, där nio lag deltar. Belgien är rankat elva i världen medan Sverige är 32:a.

”Får inte komma in i några svackor”

I mötet med Bosnien i onsdags tappade Sverige tredje set och låg under med 9-16 i fjärde, att jämföra med Belgien som krossade Bosnien med 3-0 (25-17, 25-18, 25-17).

– När vi nu möter Belgien får vi inte komma in i svackor som sträcker sig över en tredjedel eller till och med hälften av ett set, så som senast. Servespelet är ett konkret moment vi måste höja oss i, säger förbundskapten Lauri Hakala till Volleybollförbundet och fortsätter:

– Vi vill och behöver möta skickliga lag som Belgien, det är viktigt för vår utveckling. För att hänga med måste vi röra oss bra och läsa spelet väl. Och framför allt måste vi tro på att vi kan vinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.