• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isabelle Haak. Foto: Bildbyrån

Isabelle Haak om stjärnstatusen: ”Jag gillar inte att prata om mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Hon är en av världens absolut bästa volleybollspelare och sägs vara Sveriges bäst betalda kvinnliga idrottare. 22-åriga Isabelle Haak är världsstjärna men också familjekär och nybliven hundägare.

– Det jag helst gör nu är ingenting. Bara vara hemma typ. De veckorna jag kommer vara ledig nu i sommar kommer jag bara vara hemma. Jag orkar inte resa mer. Jag vill bara landa och känna ett lugn, säger Isabelle Haak till SVT Sport.

I våras vann hon som första svensk någonsin Champions League i volleyboll.

Du är 22 år gammal och har redan haft en otrolig karriär, hur är det att vara en stor stjärna i sin idrott?

– Jag har inte riktigt tänkt på det på det sättet. Allt ha kommit i sin takt och kommit med åren. Det känns kul och häftigt att ha den erfarenheten redan. Det känns inte som jag är så ung längre.

Framgångarna till trots är Isabelle Haak inte särskilt intresserad av att prata om sina bedrifter på volleybollplanen.

– Jag är väl lite såhär, jag gillar inte att prata om mig själv och vad jag har gjort. Men det är klart man kan klappa sig själv på axeln när jag gjort något bra eller någonting känts bra.

Familjen viktigast

Hon blev utlandsproffs som 16-åring och mamma Anita följde med på utlandsäventyret fram tills den dag Isabelle blev myndig. Systern Anna är också volleybollproffs och landslagsspelare och har en viktig roll i Isabelles liv. Systrarnas pappa gick bort i cancer när Isabelle var nio år, en händelse som svetsat familjen samman.

– Jag tror det kan bygga en relation ändå, att få dela så djupa och svåra känslor kan få folk att bli väldigt nära, säger Isabelle Haak.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.