Dalila-Lilly Topic går en tuff kamp utanför planen. Foto: Bildbyrån

Dalila-Lilly Topic tvingas ta timeout: ”Jag har en ovanlig autoimmun sjukdom”

Uppdaterad
Publicerad

Dalila-Lilly Topictvingas till timeout efter en ovanlig autoimmunsjukdom.

Det bekräftar 25-åringen på sin Instagram.

”Det krossar mitt hjärta att säga att jag inte kommer spela den här säsongen”, skriver hon.

Landslagsstjärnan Dalila-Lilly Topic tillhör tyska bundesligakklubben USC Münster och har sedan i höstas inte spelat någon match för sitt klubblag. Nu går den 25-åriga centern ut på sina sociala medier och berättar varför.

”Nyligen fick jag diagnosen att jag har en ovanlig autoimmunsjukdom. som tyvärr fick mig att pausa min karriär. Jag måste ta hand om min hälsa och jag tar det steg för steg. Jag kommer att kämpa för att komma tillbaka på banan men jag vet inte hur länge det kommer ta. Jag försöker fortfarande bearbeta det själv och jag planerar att komma med mer detaljer när jag är redo”, skriver Topic på Instagram.

Svenska Volleybollförbundet stöttar Topic som påbörjat behandlingar i Tyskland.

”Lilly går en tuff match utanför planen just nu och vi stöttar vi henne så mycket vi kan. Hon får bra medicinskt stöd via klubben i Tyskland och nu hoppas vi att behandlingen kommer gå bra. Volleyboll känns inte viktigt i sådana här lägen, men vi hoppas självklart att få se henne tillbaka på planen framöver”, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

I inlägget stöttas hon av landslagskamrater och vänner.

”❤❤”, skriver bland annat Isabelle Haak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.