Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isabelle Haaks Conegliano vann i Champions League mot systern Annas klubb Mulhouse. Foto: SVT

Isabelle Haak vann systermötet i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Landslagssystrarna Isabelle och Anna Haak ställdes mot varandra i Champions League. Då var det Isabelles Conegliano som gick vinnande ur kampen och tog sin fjärde raka seger i turneringen.

– Det var en stabil match från vår sida. Det var en kul match och att möta Anna, säger Isabelle Haak till SVT Sport.

Italienska Conegliano och deras svenska storstjärna Isabelle Haak fortsätter att skörda framgångar i Europas finaste klubblagsturnering. När de ställdes mot storasyster Anna Haaks franska klubb Mulhouse tog laget sin fjärde raka seger i Champions League och Isabelle gick vinnande ur duellen mot landslagssystern.

Segersiffrorna skrevs till 3–0 (25–15, 25–19, 25–20) och Isabelle Haak stod för elva poäng – tredje flest i matchen. Därmed tog Conegliano, som i december vann klubblags-VM, sin andra raka seger mot Mulhouse efter 3–0 i förra mötet.

– Det är speciellt att spela mot henne, framför allt kul att träffas, säger Isabelle Haak.

– Vi träffas ju inte så ofta, bara under sommaren, så det är väldigt speciellt att bara se varandra under säsongen. Det är en speciellt känsla att spela mot varandra.

Det här var sjätte gången som systrarna möttes i Champions League, de fyra första mötena spelade Isabelle Haak i turkiska Vakifbank.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.