SVT:s expert Andréa Jacobsson tårögd efter EM-besked Foto: SVT/Bildbyrån

Experten: ”Det är skithäftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Att Sverige får arrangera ett EM i volleyboll är inget annat än fantastiskt, tycker SVT:s expert Andrea Jacobsson.

– Jag blir lite tårögd när jag lyssnade till er intervju med Isabelle Haak , där hon pratar om betydelsen för svensk volleyboll, säger Jacobsson till SVT Sport.

Sverige får arrangera ett europamästerskap i volleyboll för första gången sedan herr-EM 1989. Det kommer efter flera år av framgångar för damlandslaget med Isabelle Haak i spetsen. Det har inte gått volleybollvärlden förbi.

– Det betyder otroligt mycket att få visa upp sporten i Sverige. Det kommer också betyda mycket för spelarna och landslaget. Jag tror att detta kan göra att vissa spelare som t.ex systrarna Lazic, förlänger karriären lite, säger Jacobsson.

Jacobsson, som själv varit lagkapten i landslaget, tror också att EM-beskedet kommer fungera som en motivationshöjare för den yngre generationen.

– Det blir definitivt något för dem att se fram emot. Tänk att få vara med, kommer säkert många känna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isabelle Haak om att spela EM-matcher på hemmaplan 2026. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.