Andréa Jacobsson inför Sveriges EM-kvartsfinal i volleyboll Foto: Bildbyrån/SVT

Experten inför volleyboll-kvarten: ”Det ska inte gå”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges volleybolldamer spelar sensationellt kvartsfinal i EM i Plovdiv, Bulgarien. Sänds i SVT1 16.20. Men mot Nederländerna tar det stopp. Det tror SVT Sports expert Andréa Jacobsson.

– Det ska inte gå, men det sa vi inför Bulgarienmatchen också, säger Jacobsson.

– Man vill ju vara opitimist och tro att det ska gå vägen men realistiskt ska det inte gå mot världslaget Nederländerna, säger Jacobsson.

Lagen möttes i gruppspelet då Nederländerna vann med 25-21,25-20,25-13 efter att Sverige stått upp hyfsat i två set.

– Men den matchen betydde ingenting eftersom båda lagen var klara för slutspel. Nu tror jag att Nederländerna har stor respekt för Sverige och har fullt fokus från start, säger Jacobsson som håller nere Sveriges chanser.

”98-2 i nederländsk favör”

– I procent skulle jag säga 98-2 i nederländsk favör, säger hon.

Oj, det var inte mycket chans för Sverige?

– Så små är chanserna. Det ska inte gå, men det sa vi inför Bulgarienmatchen också (som Sverige slog i åttondelen i lördags), säger Jacobsson som anser att det var en 95-5-match i bulgarisk favör.

Vad är det som gjort att Sverige nått så här långt?

– Alla pratar om Isabelle Haak som fått de andra bra men jag skulle även vilja lyfta upp den respektlösa inställningen i varje match, säger Jacobsson och pekar på att block och försvar måste fungera till hundra procent mot Nederländerna som är världsnia och rankat femma i Europa.

I den ranking som släpptes i dag är Sverige 43:a i världen och 21:a i Europa.

I och med framgången i Rumänien, där gruppspelet avgjordes, och Bulgarien har Sverige redan nu säkrat en plats i EM-slutspelet 2023 utan att spela kval.

KLIPP: Lazic i glädjetårar: ”Så jävla glad” (28 aug)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.