Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tufft läge för Sverige inför returmötet i Lund. Foto: Bildbyrån

Sverige föll i Golden League-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog sig överraskande till final i Golden League. Där ställdes laget mot Ukraina – men laget var aldrig nära vinst.

– Jag tycker tyvärr att Sverige sin sämsta match i Golden League, säger SVT Sports expert Andréa Jacobsson.

Efter en sensationell vinst mot 13-rankade Belgien i semifinalen väntade Ukraina i Golden League-final. Sverige inledde svagt, och Ukraina vann enkelt första set med 25-15. Andra set blev desto jämnare men likväl en förlust, 25-20 till Ukraina. Även tredje set blev jämnt och vid underläge 18-20 tog Sverige time-out. Men det blev ingen svensk vändning, istället vann Ukraina även tredje set med 25-19. Därmed står det klart att Ukraina vinner den första finalen av två.

– Jag tycker tyvärr att Sverige sin sämsta match i Golden League här i dag. Tråkigt att det händer i en final, säger SVT Sports expert Andréa Jacobsson.

”En mental trötthet som visar sig”

Andréa Jacobsson tror att det är en mental trötthet som ligger bakom dagens förlust.

– Man orkar inte stå emot Ukraina som kommer med full kraft i den här matchen. Sverige har betydligt mer att hämta, säger hon.

Nu väntar ett tufft utgångsläge inför returmötet på hemmaplan. För att knipa Golden League-segern måste Sverige vinna den andra finalen med 3-1 eller 3-0 i set för att tvinga fram ett avgörande set.

– Nu krävs ett mirakel i Lund på söndag.

Returmötet spelas den 9 juli i Lund och sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.